Vilka är näringsmässiga fördelar med oreganoolja?

Olja av oregano härrör från växten Oregano Vulgares, och antas vara antimykotisk, antibakteriell och antiviral. Således använder många människor det som kosttillskott när andra typer av läkemedel inte gör jobbet. Denna produkt kan appliceras på huden för att eliminera infektioner och utslag, och kan också tas för att bli av med matsmältningsfrågor. Congestion, förkylning och ont i halsen sägs också vara botade med oreganoolja i många fall, och även de som inte har några aktuella hälsoproblem kan dra nytta av att ta det dagligen. Denna väsentliga olja kan tas i pillerform eller som en vätska blandas i en drink.

Många har använt olja av oregano för att behandla skador på huden, såsom utslag, infektioner och kliande. Idrottsfot och eksem är två problem som ofta kan läkas med denna olja. Det brukar appliceras topiskt i sådana fall och måste ibland blandas med antingen kokosnötolja eller olivolja först beroende på hur koncentrerad det är. Det fungerar genom att döda organismer som orsakar hudinfektioner och irritation genom antingen virus eller bakterier.

De med envisa matsmältningsproblem kan ta oreganoolja för att lugna magen. Det fungerar genom att öka gallesekretionen, vilket hjälper dig att smälta tillsammans. Detta leder vanligen till mindre gas, uppsvällning, matsmältningsbesvär, kramper, illamående och diarré. Det bästa sättet att äta olja av oregano när man försöker eliminera matsmältningsproblem är att blanda omkring tre droppar med ett glas juice eller mjölk.

En av de viktigaste användningarna av olja av oregano bidrar till att lindra trängsel, eftersom det anses vara en expectorant. Det betyder att det hjälper till att lossa slem och slem, och det kan också lindra hosta, vilket gör det till ett kraftfullt sätt att bekämpa kyla och influensasymtom. Dessutom kan relaterade sjukdomar, såsom bihåleinflammation och bronkit, vanligtvis härdas av denna eteriska olja.

Det är inte nödvändigt att vara sjuk innan du tar olja av oregano för dess näringsmässiga fördelar. Eftersom det innehåller många antioxidanter, anses det av vissa vara mer effektiva än många frukter och grönsaker för att bekämpa fria radikaler, vilket gör att det är en bra idé att lägga lite olja av oregano till mat varje dag. Sammantaget kan det förbättra immunförsvaret, förbättra muskel- och gemensam flexibilitet och hjälpa andningsorganen. De enda personer som rekommenderas att undvika denna ört är gravida kvinnor och alla som är allergiska mot oregano, timjan, salvia, mint eller basilika.