Vilka är de vanligaste orsakerna till utslag med blåsor?

Ett utslag med blåsor kan indikera många olika typer av hudförhållanden, inklusive giftglobin, vattkoppor och eksem. Dessa typer av utslag kan också vara resultatet av en Id-reaktion. Varje tillstånd orsakas av olika saker och behandlas annorlunda. Vissa villkor, som vattenkokare och giftmögel, är smittsamma, vilket innebär att de kan spridas till andra människor.

Poison ivy uppstår när en person kommer i kontakt med urushiol, ett harts som finns i vissa typer av växter. Inom två dagar efter att ha rört någon del av växten kommer en person att få utslag av blåsor. Utslag och blåsor kommer ofta att uppträda på armar, ben eller ansikte. Ibland sprider den sig till insidan av munnen eller näsan. Mängden och intensiteten av utslaget med blåsor varierar beroende på hur mycket urushiol personen utsattes för och hur känslig huden är.

Kycklingkoppor är ett vanligt hudsjukdom som uppstår under barndomen. Denna typ av utslag med blåsor är resultatet av varicella zoster, vilket är ett virus. Blåsorna börjar normalt på bröstet eller ansiktet på en person och fortsätter att sprida sig över kroppen. Blåsor kommer att bildas ovanpå utslaget och efter en dag eller två skorpa över, vilket gör dem inte längre smittsamma. Det åtföljs ibland av kallliknande symtom, feber eller magont.

Eksem är också känt som dermatit. Det uppstår normalt på grund av en allergisk reaktion, en irritation eller torr hud. Det kan också finnas andra oidentifierade orsaker till utvecklingen av eksem. Symtom brukar innehålla ett rött utslag som kliar och har öppna sår och blåsor.

En Id-reaktion händer när en person är allergisk mot och kommer i kontakt med en viss slags svamp. Det verkar som utslag med blåsor och är mycket kliande. Normalt sker detta på händer, bröst, armar eller fötter. Många gånger vet en person inte att han har en svampinfektion tills en Id-reaktion är närvarande.

Behandling av giftig murgröna kan innefatta calamine lotion, antihistaminer och havremjölbad. Kycklingkoppor kan också behandlas med kalamin lotion och havremjölbad. Detta kommer att bidra till att eliminera klåda. Omsorg för eksem kan variera beroende på orsaken till dermatit, men svalt havremjölbad kan också bidra till att minska eksemrelaterad klåda. En Id-reaktion kräver behandling av svampinfektion innan huden kommer att rensas upp.