Vilka är de vanligaste orsakerna till diarré och trötthet?

Många individer lider av influensaliknande symtom som leder till uttorkning, trötthet och magebesvär. En person som upplever både diarré och trötthet lider typiskt av matförgiftning eller mageinfluensan, även om det också kan orsakas av ett antal andra matsmältningsbesvär. På grund av förlust av vätska som diarré orsakar inom systemet kan det snabbt leda till uttorkning vilket medför extrem trötthet.

Det finns många potentiella orsaker till magbesvär. De flesta problem passerar inom några dagar, men långsiktiga symptom är ett tecken på ett allvarligare problem. Matförgiftning kommer att få en individ att bli våldsamt sjuk, upplever ofta svår kräkningar, kramper och diarré. De flesta fall kommer endast att vara förrän den förorenade maten har passerat kroppen.

E-coli-bakterier finns ofta i okokta kött och mat framställd av någon som inte har tvättat händerna noggrant. Dessa bakterier kan komma in i kroppen och lodge i tarmarna. När en person kontraherar denna infektion, kommer han vanligtvis att behöva några dagar att återhämta sig. Under denna tid ska han vara försiktig med att inkludera ytterligare vätskor för att ersätta de som kommer att gå förlorade genom diarré.

Salmonella är en bakterie som kan överföras genom att äta rå fisk, förorenade rågrönsaker, eller underkokt kött och fjäderfä. Det kan orsaka allvarliga magbesvär inklusive kräkningar och diarré. För att förhindra förorening bör kokar alltid se till att alla råa livsmedel rengörs noggrant och att köttet är kokt helt.

Symtomen på tjocktarmscancer innefattar typiskt rektalblödning, diarré och trötthet. Denna cancer förekommer oftast hos äldre individer, särskilt män. Om en person har dessa symptom i flera dagar, ska han omedelbart söka medicinsk rådgivning. Att upptäcka denna cancer ökar tidigare chansen till full återhämtning och överlevnad. Cancer är en progressiv sjukdom som lättare kan behandlas i sina tidigare skeden.

Crohns sjukdom är en allvarlig inflammation i matsmältningsbanan och kan orsaka diarré och trötthet, bland andra symtom. En individ som lider av detta tillstånd har ett överaktivt immunförsvar som kallas autoimmun sjukdom. Detta tillstånd tenderar att flamma upp, vilket leder till kramper och obehag.

Ulcerös kolit orsakar sår som bildas i nedre tarmarna och kan orsaka diarré. De flesta individer som lider av denna sjukdom är under 30 år. Behandling innefattar steroider och speciella antiinflammatoriska läkemedel.

Många människor är känsliga för sockerarterna i mjölk och andra mejeriprodukter, ett tillstånd som ofta kallas laktosintolerans. En person som är laktosintolerant kan inte dricka mjölk utan att ha allvarlig diarré, uppblåsthet och trötthet. I de flesta fall kan ersättning av detta problem ersättas med produkter som tillverkas av soja eller andra icke-mejeriingredienser. Dessa substitut har inte de negativa bieffekterna.