Vilka är de olika typerna av naturliga diuretika?

Diuretika är ämnen som kan hjälpa kroppen att utvisa överskottsvätskor och natrium. Även om många av dessa ämnen är receptbelagda eller överdriven läkemedel finns naturliga diuretika också tillgängliga. Pillerbaserade tillskott är några av de vanligaste naturliga formerna för detta ämne, men det kan också hittas i örtte eller i vissa livsmedel. Även om naturliga läkemedel brukar användas, fortsätter en del debatt om vissa typer av örter är säkra och effektiva att använda som diuretika.

Några av de vanligaste naturliga diuretika finns i tilläggsformulär. Trots att det finns lite vetenskapliga data för att bevisa sin effektivitet tror många att de örter som används i dessa tillskott är lika effektiva som läkemedelsmedicin och kan vara mindre skadliga för kroppen. Några ofta använda örter är hagtorn, maskros och persilja. Många diuretiska kosttillskott kommer i enkla örter, medan andra kombinerar flera örter med varierande grad av diuretikum.

De flesta av de naturliga diuretika som finns i kosttillskott kan också användas i örtte. Till exempel kan stingnät, yarrow, lindblomma och fänkål bryggas och lätt sötas. Grönt te, en av de mer konsumerade teerna, sägs också ha diuretiska egenskaper. Även om kosttillskott kan vara praktiskt, tror vissa att örtte är mer effektiva. Det beror på det faktum att te, förutom stimulansegenskaperna hos örterna, också introducerar extra vätska i kroppen, vilket sägs resultera i ett snabbare avlägsnande av extra vatten.

Förutom te kan andra vätskor användas som naturliga diuretika. Till exempel sägs tranbär, ananas och citronsaft att hjälpa till att ta bort överskottsvätskor från kroppen. Drycker som naturligtvis innehåller koffein, som kaffe och ekologiska chokladdrycker, kan också ha en diuretisk effekt.

Många livsmedel kan också användas som naturliga diuretika. Vissa typer av frukter, såsom meloner, druvor, jordgubbar och kiwi kan orsaka att vätskor utsöndras från systemet. Grönsaker som kål, morötter och lök kan också hjälpa till att bli av med vattenvikt.

Även om det antas att naturliga ämnen är generellt säkra, är det viktigt att komma ihåg att diuretika, inklusive naturliga, kan ha biverkningar. Vissa örter kan negativt interagera med mediciner eller förvärra symtomen på vissa tillstånd. Dessutom kan diuretika i allmänhet potentiellt spola andra mediciner ur kroppen.