Vilka är de olika orsakerna till ett falskt positivt drogtest?

Det finns många ämnen som kan orsaka ett falskt positivt drogtestresultat. Många av dessa är vanliga mediciner som ett antal personer använder medan andra ämnen är växtbaserade behandlingar, livsmedel eller kosttillskott som kan göra att ett drogtest kan läsas felaktigt. Ytterligare orsaker inkluderar test- eller märkfel eller vissa medicinska tillstånd.

Som sagt är en orsak till ett falskt positivt drogtest ett laboratoriefel. Antingen laboratoriet utförde inte testet korrekt eller ett märkfel inträffade. Vissa laboratorier är certifierade som läkemedelsprovningslaboratorier och andra är inte, och vissa arbetsgivare eller andra organ som utför drogtester använder inte nödvändigtvis ett certifierat laboratorium. Om människor kan utesluta alla andra potentiella orsaker till positiv testning, kan de kanske återta ett test eller göra om det på ett annat labb, men det här alternativet är inte tillgängligt för alla.

Utan tvekan använder en av de främsta orsakerna till ett falskt positivt drogtest andra mediciner. Några av de som mest indikeras i falska positiva avläsningar är över disken, hosta och kalla siraper, avtändningsmedel och över näsprayen i disken. Vissa receptbelagda läkemedel som används för smärtlindring eller allvarlig hosta innehåller faktiskt läkemedel som kodin, hydrokodon eller oxikodon, och dessa kan ge en sann positiv på mycket omfattande tester eller falska positiva effekter vid begränsade tester.

Antidepressiva medel som Zoloft® eller Wellbutrin® och antibiotika som Levaquin® och amoxicillin kan ge falska positiva avläsningar, och igen kan riktiga positiva avläsningar inträffa om människor tar droger som tricykliska antidepressiva medel, barbiturater, amfetaminer eller bensodiazepiner. Dessa mediciner är lagligt föreskrivna för tillstånd som depression, ångest, sömnproblem, anfall eller uppmärksamhet underskott hyperaktivitetsstörning. På samma sätt skapar vissa astmaläkemedel felaktiga värden. En enkel smärtstillande medel som naproxennatrium kan också läsas som läkemedelsanvändning.

Växtbaserade behandlingar och tillskott kan vara orsak till ett falskt positivt drogtest. Flera B-vitamintillskott, allt som innehåller eller är tillverkat av hampa, och ämnen som valerian eller ephedra kan påverka drogtestning. Det finns också livsmedel som vallmo frö, och alla livsmedel som innehåller kosttillskott eller naturliga ämnen över det kan vara ett problem.

Vissa former av lever- och njursjukdom har kopplats till falska positiva effekter. De som inte tar några ämnen som listas ovan eller äter någon av de potentiella livsmedel som kan orsaka problem kan vilja prova från sina läkare för att avgöra om ett underliggande medicinskt tillstånd finns. Detta kan användas för att utmana resultat.

Sammantaget finns det en överväldigande lista över orsaker med falskt positivt drogtest. Personer som väntar på droger ska hålla en lista över alla mediciner / tillägg de tar och vara redo att presentera information om lagliga recept som krävs för medicinska tillstånd.