Vad är muskelsystemets komponenter?

Det finns flera olika komponenter i muskelsystemet. Musklerna i muskelsystemet bidrar till en ordentlig orgelfunktion, hjälper till att cirkulera blod och tillåta rörelse. Huvudkomponenterna i detta system innefattar hjärtmuskel, glattmuskel och skelettmuskulatur. Både hjärt- och släta muskler aktiveras ofrivilligt, medan skelettmusklerna aktiveras frivilligt. Kontrakterande skelettmuskler drar senor, får ben att flytta och skapar rörelse.

Majoriteten av muskelsystemets komponenter är skelettmuskler. Dessa muskler tjänar flera huvudfunktioner och bifogar antingen direkt eller indirekt till benets skelettsystem. De är viktiga för de flesta grundläggande rörelser som att förlänga en arm eller ett ben. Komplexa aktiviteter som löpning och simning kräver användning av många av kroppens skelettmuskler. Dessa muskler är utformade för att producera rörelse, upprätthålla kroppsställning och hållning, stödja mjukvävnad, skyddsutgångar och ingångar in i och ut ur kroppen och hjälpa till att upprätthålla kroppstemperaturen.

Spänningar inom skelettmusklerna gör det möjligt för människor att stå upp raka och upprätthålla hållning utan att falla till marken. Vissa skelettmuskler stöder och skyddar vitala organ från skada. Urin och matsmältningsöppning är också vanligtvis fodrad med skelettmuskler, vilket ger frivillig kontroll över urinering, avföring och sväljning. På jobbet släpper skelettmusklerna värme, vilket kan bidra till att upprätthålla en normal inre kroppstemperatur. Skelettmuskulära celler innehåller flera kärnor per cell och kallas även som muskelfibrer.

Hjärtmuskler är mer komponenter i muskelsystemet. Hjärtmuskler, som är en typ av muskel som endast finns i hjärtat, underlättar blodflödet genom hela kroppen. Till skillnad från skelettmuskler aktiveras dessa muskler ofrivilligt. Utformningen av dessa muskler gör att hjärtat kan komma på ett kraftfullt sätt utan att skapa tårar i själva musklerna.

Smidig muskel skiljer sig från skelettmuskel och andra delar av muskelsystemet, eftersom det inte ger några synliga strimmor, som är långsträckta fibrer. Celler från släta muskler är relativt små, formade som en oval eller spindel, och innehåller endast en kärna per cell. Denna typ av muskel har tunna och tjocka trådar som är utformade för att producera ofrivilliga sammandragningar genom att glida fram och tillbaka mot varandra. Genom att blåsa mat genom tarmarna och urinen genom blåsan är funktioner av släta muskler. Små släta muskler finns också i ögonen för att kontrollera elevens storlek.