Vad är de vanligaste orsakerna till rätt bröstsmärta?

Det finns många möjliga orsaker till bröstsmärta. Läkare anser ofta att bröstsmärta är ett sätt att diagnostisera ruttsaken. De flesta symtom på rätt bröstsmärta är normalt hänförliga till muskeldrag, ryggskador, leverproblem eller lunginflammation. Det är sällsynt att hjärtstoppet börjar med bröstsmärta i detta område av kroppen. Andra lidelser som halsbränna, lunginflammation och leversjukdom kan också orsaka smärta i höger sida av bröstet.

Lunginflammation är ofta orsaken till höger bröstsmärta. Denna smärta är hänförlig till vätska i lungorna, vilket gör att en individ har andningssvårigheter. Lunginflammation är en allvarlig infektion som gör att lungorna fyller med vätska. Om det lämnas obehandlat kan det leda till dödsfall eller långvarig skada på lungorna.

Många leverproblem kan ge symptom på rätt bröstsmärta. Detta är typiskt övervägande i ryggens nedre högra sida. Leverskador kan orsakas av överdriven dricks eller hepatit. Smärta i detta område av kroppen bör utvärderas av en sjukvårdspersonal. Han kan bestämma problemets allvar genom röntgenstrålar i bröstområdet och speciella blodprov.

En ribbskada eller muskeldrag kan uppstå genom att falla eller vrida i en besvärlig position. Denna typ av skada är mer utbredd hos äldre individer, som är mindre flexibla. En ryggskada är en av de vanligaste orsakerna till smärta i höger sida av bröstet. Om revbenet är skadat eller dras kan denna smärta varas i fyra till sex veckor. Typiskt behandlingar för denna typ av skada inkluderar dagliga isförpackningar.

Fibromyalgi är en sjukdom som orsakar allvarlig smärta i indivets leder och ben. Detta kan ofta hänföras till bröstsmärta. Fibromyalgi orsakar inflammation i brosk i ribban och andra leder. Detta kan orsaka överdriven smärta och lidande i rätt bröstområde. De flesta individer som lider av denna sjukdom tar smärtstillande läkemedel dagligen för att minska symtomen.

Halsbränna är bröstsmärta som är förknippad med gas och matsmältningsbesvär. Denna typ av bröstsmärta kan röra sig till vardera sidan av kroppen. De flesta halsbränna lider kommer att känna obehag inom en timmes äta. Detta kan minskas med speciella läkemedel eller antacida behandlingar.

En gallblåsanattack kan orsaka rätt bröstsmärta. Gallblåsan ligger på höger sida av magen under ribbburet. När en person har en gallblåsanattack kan han ha svårt att andas. Detta diagnostiseras ofta på grund av känslighet inom gallbladderområdet.