Vad är de vanligaste orsakerna till öron och nacksmärta?

Orsakerna till både öron och nacksmärta är ofta relaterade på grund av deras avstånd till varandra, men deras smärta kan också fungera separat från varandra och vara oförbundna. Örhänge är vanligtvis förknippad med en öroninfektion eller kan till och med orsakas av ett tandproblem som leder till smärta bakom örat som strålar ner i nacken. Vanliga orsaker till nacksmärtor inkluderar spänning eller felaktigt sovläge, och ofta kan denna smärta känna sig bakom örat och skapa illusion av öronvärk. Behandling av smärta i örat eller nacken kan innefatta enkla övningar eller receptbelagda antibiotika om en öroninfektion är den skyldige.

På grund av närheten av örat och nacken kan dessa strukturer påverka varandra när de är förknippade med smärta. Om öronvärk beror på infektion eller dåliga sovvanor, kan den smärtan utstrålas i nacken och ge illusionen av nackstam eller smärta. När öra och nacksmärta blir intensiv och uppstår samtidigt beror det huvudsakligen på att den ena eller den andra blir ont, ansträngd eller smittad. När man försöker bestämma smärtan, är det ofta klokt att söka professionell hjälp som då kommer att hjälpa till att hitta och behandla orsaken till smärtan.

Smärta i tandköttet och tandområdet kan öka smärtan i både örat och nacken, eftersom munnen sitter mitt i området som främjar smärtan som sedan rör sig upp och ner till dessa delar av kroppen. Dental smärta är en annan vanlig orsak till öron och nacksmärta och kan behandlas med lämpliga tandläkaråtgärder och procedurer av en tandläkare. Behandling av denna smärta genom dentala förfaranden kan innebära att man är ordinerad till en antiinflammatorisk för att tråkiga smärtan och antingen tänderna dra eller andra behandlingar som anses lämpliga av en certifierad tandläkare. Detta exempel visar att smärtan kan vara helt annorlunda än den upplevda platsens verkliga erfarenhet.

Sova i positioner som främjar krökning av ovanliga positioner i ryggraden kan skapa nacksmärta genom att påverka skivorna i den övre ryggraden. Stam på nacken genom skada kan också främja nacksmärta som kan utstråla till ytterörat, vilket ger uppfattningen om öronvärk. En öroninfektion kan också vara den skyldige bakom öron och nacksmärta och kan behandlas med antibiotika. Vissa öronvärk kan också bero på att sova i örat eller problem med trumhinnan, som måste adresseras till en licensierad läkare.