Vad är de vanligaste orsakerna till bröstsmärta?

Pectoral muskeln är placerad i bröstet, och krävs för att flytta överarmarna och axlarna. Många utövar ofta denna stora bröstmuskel, medan andra bara använder den när de utför dagliga aktiviteter. Hur som helst kan pectoral muskelsmärta indikera ett problem eftersom det vanligtvis betyder att muskeln är spänd, vilket leder till svullnad, blåmärken och till och med den tillfälliga oförmågan att röra armarna. Detta sker vanligen efter att ha lyft tunga vikter, spelar en sport utan att värma upp ordentligt och allmänt överanvändning.

Många viktlifter koncentrerar sig på att träna bålsmuskeln ofta. Om det görs korrekt och med vikter som inte är för tunga, kan pectoral muskelsmärta vanligtvis hållas kvar. Tyvärr går några viktliftar från låga vikter till mycket höga vikter för fort och dra upp den här stora bröstmuskeln. Även de som fortskrider långsamt glömmer sig att sträcka sig först, riva muskeln när de lyfter vikter. Vidare kan lyfta vikter över huvudet felaktigt, såsom ojämnt, leda till påkänning på åtminstone ena sidan av muskeln.

Även de som inte menar att träna sin pectoralmuskel kan skada dem av misstag. Detta är vanligt i sport, särskilt de som involverar kontakt med andra spelare, som fotboll och brottning. Att glömma att sträcka före träning kan leda till en belastning som orsakar smärta i pectoral muskler. Naturligtvis kan plötslig kontakt med marken eller en annan spelare också orsaka skada på detta område, riva bröstmuskeln. Att sträcka sig först och försöka skydda bålsmuskeln från trauma kan hjälpa till att undvika skador.

Bara för att någon inte lyfter vikter eller spelar sport betyder inte att han eller hon alltid kan undvika smärtstillande muskelmuskler. Många människor lyfter ofta tunga föremål, antingen hemma eller på jobbet. Hyppig användning av denna muskel, speciellt vid lyftning av tunga föremål utan uppvärmning först kan resultera i en belastning.

Lyckligtvis kan denna typ av skada vanligtvis förebyggas genom att komma ihåg att sträcka innan du använder den här muskeln, liksom inte lyfta föremål som är för tunga. Pectoral muskelsmärta behandlas vanligtvis med vila, smärtstillande medel och kalla kompresser till området. Det är viktigt för personer med pectoral muskelskada att sluta använda muskeln tills det är helt läkt och att se en läkare om hembehandling inte fungerar. Detta kan vara ett tecken på en kraftig bröstmuskelspänning eller till och med ett allvarligare tillstånd som har blivit förbisett.