Vad är de vanligaste orsakerna till bröstsmärta och huvudvärk?

Bröstsmärta och huvudvärk kan orsakas av olika sjukdomar, störningar och miljöfaktorer. Några orsaker är okända, såsom vid primär hypertoni, och andra orsaker uppstår ibland som ett resultat av dagliga aktiviteter, såsom träning. Medan läkarvård är ett måste i vissa fall kan vissa individer frigöra sig av dessa symtom genom att slappna av och få gott om vila.

Hypertoni, även kallad högt blodtryck, är en allvarlig sjukdom som behöver läkarvård. Det kan orsaka huvudvärk och bröstsmärta, även om många inte upplever några symptom på problemet. Orsaken till hypertoni är ofta okänd, men ibland är den relaterad till en annan sjukdom, sjukdom eller tillstånd. Till exempel utvecklar vissa gravida kvinnor högt blodtryck under graviditeten, och diabetes och högt kolesterol kan också orsaka det.

Legionärernas sjukdom är resultatet av en bakteriell infektion i luftvägarna, och det kan orsaka andfåddhet och bröstsmärta, liksom huvudvärk, feber och frossa. De bakterier som orsakar denna sjukdom kan växa i vatten som har samlat in och cirkulerats i vattenreservoar, som luftkonditioneringsaggregat och sjöar, och kan sprida sig till människor när de andas in i förorenade droppar. Cigarettrökare är ofta mest utsatta för Legionnaires sjukdom, såväl som individer med kroniska lungproblem.

Ett brutet eller skadat revben är en vanlig orsak till bröstsmärta, och patienter kan också uppleva huvudvärksymptom. Individer klagar av ömhet strax över det område där de lidit skadan. En indikation på att revbenet är trasigt är en frakturs rörelse, som ofta upptäcks genom att känna sig runt ribbburet. Någon med brutet eller mörkt revben har också svårt att ta djupa andetag på grund av smärta. Medicinska leverantörer beställer ofta en röntgenstråle för att säkerställa att patientens lungor inte kollapsas eller är blåst på grund av en fraktur, och de kan också kontrollera överkloppen för skador på lever eller mjälte.

Överdrivenhet är ofta orsaken till dessa symtom. Många individer upplever inte problem förrän de avslutar en kraftig träning, men då uppstår en svår huvudvärk följt av övre bröstsmärta. Vila efter träningstiden lindrar ofta dessa symptom. Om det är kroniskt, kan personen ha en annan sjukdom, såsom hjärtkemi, när det inte finns tillräckligt med blodflöde till hjärtat. Personer som misstänker att de har hjärtiskemi bör samråda med en sjukvårdspersonal.