Vad är de vanligaste nervsystemet sjukdomar?

Nervsystemet utför en viktig roll i kroppen. Det är ansvarigt för ett antal väsentliga processer, inklusive andning, matsmältning, och även upprätthålla en normal hjärtfrekvens. När nervsystemet börjar fungera är resultaten ofta mycket allvarliga. Några exempel på vanliga nervsjukdomssjukdomar innefattar tillstånd som anfallsproblem, neuropati och neuroimmunologiska störningar. Dessutom är svimning en vanlig sjukdom i nervsystemet. Medan svimning inte är livshotande kan det indikera andra allvarligare sjukdomar.

Ett av de vanligaste nervsystemet är beslagssjukdomar. Vanligtvis förekommer anfall när det är en störning i vägen till elektriska impulser i hjärnan. Även om kramper ofta anses falla under en paraplydiagnos kan de faktiskt variera ganska dramatiskt. Frånvaro anfall är en typ av anfall som endast ger en kort period av medvetslöshet. Däremot resulterar grand mal-anfall när en individ som drabbats av tillståndet upplever full kroppskramper. Dessa olika typer av anfall kräver olika former av behandling, varav ingen är desamma.

Neuropati är ett annat exempel på vanliga nervsystemet. Neuropati är faktiskt ganska allvarlig, och kan även vara livshotande i vissa fall. Neuropati uppträder när kroppens nerver har skadats, och således kommer signalen som dessa nerver överför inte till hjärnan. Att misslyckas med att överföra vissa nervsignaler till hjärnan kan leda till minskad hjärtfunktion, oförmåga att utsträcka blodkärlen och kan leda till svår andnöd. Orsakerna till neuropati är fortfarande relativt okända. De flesta forskare tror att vissa mediciner kan leda till utvecklingen av neuropati. Dessutom kan diabetes, Parkinsons sjukdom och andra kroniska tillstånd också skyllas.

Nervosystemsjukdomar innefattar också en mängd olika typer av neuroimmunologiska störningar. Som namnet antyder är nueroimmunologiska störningar orsakade av inflammation i nervsystemet. Ett av de vanligaste exemplen på neuroimmunologiska störningar är multipel skleros. Detta tillstånd uppstår när kroppens immunförsvar angriper sig. Multipel skleros är en försvagande sjukdom som ofta blir värre med tiden.

Slutligen, medan svimning verkar som ett relativt mildt tillstånd, är det faktiskt orsakat av en minskad förmåga hos nervsystemet att fungera ordentligt. Medan svimning normalt inte är livshotande på egen hand, kan det ofta indikera mer allvarliga nervsystemet.