Vad är de vanligaste docusatnatrium biverkningarna?

Dokusatnatrium är en ingrediens i medicinska produkter som laxermedel och avföringsmjukmedel. De allvarligaste docusatnatrium-biverkningarna inkluderar rektalblödning och allergiska reaktioner. Om rektal blödning upplevs rekommenderas det vanligen att personen söker läkarvård så snart som möjligt. Allergiska reaktioner resulterar ofta i biverkningar som yrsel och klåda, och andra mindre biverkningar som förstoppning. Diarré kan också inträffa, vilket kan resultera i uttorkning, men både dehydrering och förstoppning kan vanligtvis lindras av att dricka vätskor.

Många mindre dokusatnatrium-biverkningar finns såväl som symtom på biverkningar som direkt orsakas av ingrediensen, men vissa är mycket allvarliga i naturen. Utökad och allvarlig förstoppning är en signal att en persons kropp har problem med medicinen. Dessutom är en av de allvarligaste biverkningarna av läkemedlet rektal blödning, och det rekommenderas av sjukvårdspersonal att personer som upplever denna bieffekt söker omedelbar hjälp. Om en person som tar medicinen upplever någon annan allvarlig, långvarig bieffekt, rekommenderas det också att han kommer i kontakt med en betrodd medicinsk specialist.

Allergiska reaktioner kan vara en oro när du tar medicinen. Svullnad eller klåda, särskilt runt ansiktet eller i munnen, kan vara ett tecken på en allergisk reaktion. Dessutom är yrsel och hudirritationer som utslag bland de vanligaste docusatnatriumbiverkningarna som orsakas av en allergisk reaktion. Livshotande allergiska reaktioner är osannolika med denna medicinering, men akut medicinsk hjälp bör sökas om en sådan reaktion misstänks.

En annan vanlig docusatnatrium biverkningar är förstoppning, som kan åtföljas av en myriad av ytterligare biverkningar. Förstoppning åtföljs ofta av obehaglig magkramper och smärta. Ibland kan man slutligen ta tarmrörelserna vara extremt smärtsamt, och situationen kan leda till förlust av aptit. Dessutom kan gas och uppblåsthet i samband med förstoppning leda till huvudvärk, illamående och en extremt stor buk som om patienten överdriver.

Bortsett från förstoppning är diarré en biverkning av docusatnatrium som kan leda till andra problem. Till exempel kan diarré orsaka uttorkning på grund av en ovanlig mängd vätskor som förlorats i tarmrörelser. Detta innebär att diarré kan leda till törst, liksom ytterligare magont och ömhet. Speciellt allvarlig diarré bör tas till en medicinsk professionell uppmärksamhet, eftersom det är potentiellt dödligt, trots att det är osannolikt för en annars hälsosam vuxen.