Vad är de olika typerna av träningsrutiner?

Det finns otaliga träningsrutiner. De kan omfatta dansrutiner, kretsutbildning, sport som kickboxing och viktliftningsrutiner. Det finns emellertid tre huvudkategorier där rutiner kan falla in. Dessa inkluderar kardiovaskulär (cardio) träning, styrketräning och flexibilitetsträning. Var och en av dessa tre typer av träning utgör nästan alla typer av träningspass.

Cardio övningar är någon form av övning som får hjärtfrekvensen och blodet rör sig. De kan omfatta dansrutiner, promenader, simning, jogging, rullskridskoåkning eller kickboxing. Dessa typer av träningsrutiner är särskilt fördelaktiga eftersom de främjar hjärt- och lunghälsa och kan hjälpa till att avvärja vissa sjukdomar och tillstånd när de görs regelbundet. Studier har visat att en halvtimme med hjärtkörning minst tre dagar i veckan minskar risken för cancer samt hjärtsjukdom.

Det finns många typer av träningar som kommer att fungera i hjärt-kärlsystemet. De finns på träningsband eller i gymklasser. Enkla rörelser som att gå eller springa är också typer av hjärtutbildning.

Styrketräning avser övningar som involverar användning av vikter eller motståndsband. Dessa övningar hjälper till att bygga magert muskel, vilket i sin tur hjälper kroppen att bränna mer fett och kalorier. De flesta gym har en mängd olika viktmaskiner, men det finns olika typer av träningsrutiner som även använder vikter. De finns i böcker, på nätet, eller genom att skapa en egen rutin.

Flexibilitetsutbildning innebär övningar som hjälper kroppen att bli mer flexibel över tiden. Detta kan inkludera yoga rutiner, eller saker som Pilates, som kombinerar cardio träning med flexibilitetsträning i samma träningspass. Dessa träningsformer erbjuds ofta i klasser med instruktör och genom träningsvideor, som kan köpas nästan var som helst.

De bästa träningsrutinerna kombinerar alla tre typer av träning i samma rutin. Cardio hjälper till att bränna kalorier, medan styrketräning och flexibilitetstrening ger smalare muskler och snabbare metabolism. Alla tre arbetar tillsammans för att hjälpa kroppen att arbeta med optimal prestanda.

Workout rutiner som kombinerar alla tre element inkluderar olika simning tekniker, aerob träning rutiner och rutiner finns i dietböcker. Dieters kan också komma med sina egna rutiner genom att helt enkelt inkludera element från alla tre träningsgrupper och sätta dem i en viss ordning där de kommer att slutföras.