Vad är de olika typerna av skelettsystemet skador?

Det finns flera olika typer av skelettsystemet skador som påverkar ben, muskler och omgivande strukturer. Sprains, stammar och frakturer är bland de vanligaste skadorna av denna typ. Ytterligare skador på skelettsystemet kan innefatta bursit eller tendinit. Dislocated leder och karpaltunnelsyndrom påverkar också skelettsystemet. Eftersom symptom på många av dessa skador är likartade är det viktigt att konsultera en läkare för en noggrann diagnos och en individualiserad behandlingsplan.

Sprainer och stammar är bland de vanligaste typerna av skelettsystemskador. En skada som påverkar ligamenten kallas en stam, medan muskel- eller senskador klassificeras som en förspänning. Repeterande rörelse och överanvändning är ansvariga för majoriteten av dessa skador och är särskilt vanliga bland idrottare. Smärta, svullnad och minskad förmåga att röra den drabbade lemmen är typiska symptom på både stammar och sprainer. Därför behövs en läkares utvärdering för att berätta för skillnaden mellan de två.

Frakturer och förskjutna leder är bland de möjliga skadorna på skelettsystemet. Ett brutet ben kallas kliniskt som en fraktur och kan uppstå som en följd av traumatisk skada, ett oavsiktligt fall eller sjukdomsprocesser som osteoporos som gör att benen blir svaga. En fog blir förskjuten när en eller flera av de omgivande benen glider ut ur sin normala position. Möjliga orsaker till gemensam dislokation inkluderar direkt trauma på den drabbade leden eller vissa former av artrit.

Bursit och tendinit är potentiella skelettskador. Små vätskefyllda säckar som kallas bursa ger en kudde mellan muskler, ben och senor. När bursan blir inflammerad, vanligtvis på grund av repetitiv användning, kan smärta och svullnad uppträda i det drabbade området. Tendinit är en medicinsk term som används för att beskriva inflammation i senorna, de strukturer som är ansvariga för att ansluta muskler till benen. Detta är en vanlig sportskada och orsakas ofta av repetitiv rörelse.

Carpaltunnelsyndrom är en typ av skada som är vanligast bland dem som spenderar mycket tid på att skriva eller skriva, även om en repetitiv rörelse som involverar handleden kan leda till utvecklingen av denna sjukdom. Upprepat tryck på medianern är den vanligaste orsaken till karpaltunnelsyndrom, även om medicinska tillstånd som artrit, diabetes och felaktigt blodflöde också kan vara bidragande faktorer. Smärta, stickningar och tillfällig nummenhet som involverar hand, handled eller fingrar är de vanligaste symptomen på karpaltunnelsyndrom.