Vad är de olika tonsillit botemedel?

Olika tonsillitbehandlingar innefattar antibiotika och antivirala läkemedel. Även om ingen behandling är 100 procent effektiv, är dessa läkemedel mycket effektiva för att minska inflammatoriska tonsiller orsakade av infektioner. Antibiotika används för bakterierelaterade infektioner, medan antivirala läkemedel typiskt föreskrivs som tonsillit botemedel mot svullna tonsiller orsakade av virus.

Andra läkemedel som ofta används för att behandla tonsillit inkluderar överklagande läkemedel, såsom antiinflammatoriska läkemedel. Även om dessa mediciner inte kommer att bota tonsillit, kommer de att hjälpa till att lindra svullnad, smärta och irritation. Symptom på tonsillit inkluderar ont i halsen, svårighet att svälja och röda halsen. Dessutom kan vita eller röda fläckar på tonsiller, feber och överdriven salivation också följa med tonsillit.

Vissa hemmetoder används också ofta som botemedel mot botemedel. Dessa inkluderar gurgla med saltvatten och dricka varmt te med honung. Grålande med saltvatten lugnar inte bara ont i halsen, men natrium kan hjälpa till att dra ut föroreningar från tonsiller och hals. Te med honung är också väldigt lugnande för halsens vävnader eftersom teet kan lindra inflammation medan honungskläder halsen.

När tonsillit misslyckas med att reagera på remedier och tonsillit botemedel, behöver en läkare bli underrättad. Ibland kan tonsillit och halsinfektioner orsakas av strepbakterier. Om strep inte fullständigt utrotas kan det orsaka sekundär, systemisk infektion och även orsaka hjärtproblem. Komplikationer av en strep tonsillit inkluderar septisk artrit och reumatisk hjärtsjukdom. Om den inte behandlas kan reumatisk hjärtsjukdom orsaka permanent skada på hjärtens ventiler.

Ibland kan människor inte tolerera biverkningarna från antibiotika. Eftersom det är mycket viktigt att slutföra hela banan av antibiotika som läkaren har ordinerat, ska läkaren kallas. Det kan finnas andra alternativa former av antibiotika som orsakar färre biverkningar än orala antibiotika. Sådana alternativ inkluderar intramuskulära antibiotiska injektioner och i vissa fall intravenösa antibiotika.

Tonsillit botemedel och andra lösningar för att lindra svullna tonsiller bör användas i samband med en hälsosam livsstil. Att integrera en hälsosam kost och dricka mycket vätska tillsammans med antibiotika och antivirala mediciner kan hjälpa kroppens immunsystem att rensa en infektion mer optimalt. Dessutom kan man undvika att röka och få tillräcklig vila och sömn för att kunna bygga upp immunsystemet, vilket gör det lättare för kroppen att bekämpa infektioner. Även om individer kanske inte har mycket aptit i samband med tonsillit, och detta är särskilt sant för barn, bör alla ansträngningar göra att äta hälsosam mat för att upprätthålla styrka och immunitet.