Vad är de olika symptomerna på klinefelter syndromet?

Klinefelters syndrom är en störning av genetiskt ursprung. Syndromet påverkar bara män. Det är resultatet av en man som har en extra X-kromosom i de flesta av hans celler. Detta skiljer sig kontrasterande från den normala X- och Y-uppsättningen kromosomer som den genomsnittliga hane har. Generellt kan symptomen hos Klinefelter syndrom variera signifikant hos varje man med tillståndet.

Könskromosomerna hos en man med Klinefelters syndrom representeras i allmänhet som XXY, även om det är möjligt att ha mer än en extra X-kromosom. Ju svårare den genetiska störningen är, desto mer symtom kan en individ uppleva. I många fall diagnostiseras personer med bara en extra kromosom medicinskt syndrom till ungdomar. Detta kan bero på att symptom på detta syndrom vanligtvis inte ses fram till den tiden.

Tallness, en rundad kroppstyp och övervikt kan vara några svaga symptom. Vanligen är ungdomar med detta syndrom ofta mycket högre än andra pojkar, deras ålder. Dessutom kan en person med detta tillstånd ha bredare höfter och axlar som är smalare än genomsnittet. Underutvecklade eller särskilt små muskler kan också vara uppenbara. Många män har en tunn hår, vilket kan leda till sparsamt ansikts- och kroppshår.

Symtom kan också inkludera låga testosteronnivåer. Detta kan orsaka att en man har ovanligt små testiklar, som kan vara mycket hårdare än normalt. Särskilt låga nivåer av testosteron kan också orsaka att manarbrösten förstoras avsevärt. Gynekomasti är det medicinska namnet på detta symptom. Oförmågan att producera spermier kan vara ett annat symptom och detta symptom kan leda till manlig infertilitet.

Vissa individer med Klinefelters syndrom kan ha ett språkminskning. Detta kan orsaka försenad prata hos ett barn med denna sjukdom. Dessutom kan han eller hon ha svårt att läsa och skriva. Ofta kan personer med mycket uttalade symtom ha socialiseringsproblem.

Klinefelter syndrom symptom kan behandlas med testosteron terapi. Ökad nivå av testosteron kan lindra ett stort antal symptom på denna genetiska störning. Till exempel kan ökningen vidareutveckla musklerna och förbättra sparsamt ansiktshår. Det kan också stärka benen och minska risken att utveckla ett tillstånd som osteoporos. Även om någon kan utveckla osteoporos kan en man med försvagade ben på grund av detta syndrom vara mer utsatt.

Individer med detta syndrom kan behandlas med andra olika typer av terapi också. Psykologisk terapi kan vara till nytta för att lära sig hur man hanterar de emotionella effekterna av att ha denna sjukdom. Dessutom kan talterapi också ordineras. Denna behandling kan användas för att hjälpa personer med fördröjd språkutveckling.