Vad är de olika metoderna för flytt av moln?

När det gäller att ta bort mol, finns det två grundläggande metoder som kan användas. Det första tillvägagångssättet är att se en läkare eller hudläkare och ha molerna avlägsnat kirurgiskt. Ett annat alternativ är att prova hemmetoder som tar bort mol utan användning av någon form av invasiv procedur. Här är några exempel på borttagning av mol, inklusive några av anledningarna till att du kanske vill överväga varje strategi innan du fattar ett beslut.

Medicinska proffs använder olika metoder för att avlägsna mol från olika delar av kroppen. Beroende på storlek och plats hos mole, kan en hudläkare eller allmänläkare välja att skära eller bränna molan, vilket får den att släppa ut ur huden. Om moleformen är något oregelbunden kan vårdpersonalen känna att ett snabbt kirurgiskt ingrepp är i ordning, så att mole kan vidarebefordras för biopsi. Lyckligtvis är operationen liten och kan i de flesta fall utföras på läkarmottagningen.

Laseravlägsnande har blivit ett populärt sätt för medicinsk personal att hantera mol. Att använda en laser är mycket exakt och är mycket mindre sannolikt att lämna någon ärrbildning på ytan av huden. En nackdel med borttagning av lasermolekyler är att det ibland är svårt att tränga över det översta lagret av epidermis. Det innebär att en del av molan kan förbli och så småningom växa tillbaka.

Tillsammans med borttagning av muller under vård av en läkare kan du också överväga att använda olika typer av hemmolekyler. Medan effektiviteten hos många av folkmedicinska rättsmedel kvarstår obefogad, hävdar vissa att de upplever utmärkta resultat med hjälp av föremål som finns i nästan alla skafferi.

Ett hemhjälp kräver användningen av honung. En liten mängd obehandlad honung appliceras direkt på molan och täckt med ett bandage. Processen upprepas dagligen. Enzymerna i honungen hjälper till att bryta ner molan och gradvis få den att krympa och slutligen försvinna. Folklore visar att denna metod ska visa resultat inom tre till fem dagar.

En annan metod för borttagning av muller kräver användning av krossade vitlöksklyfta. Blandade saften från klyftan med en liten mängd sodavatten för att göra en pasta. Applicera pastan på molan och täck sedan med ett bandage. Som med honungsbehandlingen, applicera färsk pasta varje dag.

Applicera en sur juice sägs också vara en effektiv ansiktsmolekylavlägsnande behandling som alla kan göra hemma. I de flesta fall rekommenderas grapefrukt eller citronsaft. Doppa en bomullsboll i saften och applicera sedan liberalt på molan. Täck med ett bandage, upprepa processen två gånger dagligen i fyra eller fem dagar. Mole bör börja krympa och slutligen blekna från synvinkel.

Det finns också över disk borttagningssatser du kan försöka. De flesta av dem innebär att man använder en salva av någon typ en till tre gånger dagligen. De flesta av dessa produkter hävdar att resultatet kommer att inträffa om ett par dagar.

Eftersom molen inte alltid är godartad är det viktigt att rådgöra med en läkare om formen av molan är ojämn eller att texturen är något grov vid beröring. Din läkare kan utvärdera mullen och bestämma den bästa behandlingen.